Citron creme – hjemmelavet lemon curd

Lemon_curd_3Efter at have boet i England har jeg forelsket mig i Lemon Curd. Nu er jeg generelt meget glad for citron – i kager, desserter og marmelader – så det var ikke nogen overraskelse at den syrlige cremede Lemon curd på en nybagt bolle ville være et hit i min bog.

Nu da jeg har opdaget, hvor nemt det er at lave selv. Så nu skal det med på listen over weekend treats til mine sunde pandekager eller vafler.

Ingredienser (1 glas/2 dl):

  • Saften af 2 citroner og revet skal af 1 økologisk citron (pas på ikke at få noget af det hvide med, når du river citronen, det er nemlig lidt bitteret.)
  • 2 æg
  • 110g sukker
  • 50g smør

Sådan gør du:

  1. Bland citronsaft, æg og sukker i en lille tykbundet gryde.
  2. Varm blandingen op ved svag varme i ca. 2-3 minutter indtil det tykner, mens du rører rundt med et piskeris stille og roligt. Den må ikke koge.
  3. Tilsæt så citronskal og smør. Forsæt med at røre rundt i ca. 1 minut til det har fået en lækker tyk cremet konsistens. Bare rolig, det bliver lidt tykkere når den køler ned.
  4. Hæld blandingen i et skoldet glas igennem en si. Så du sir citronskal og evt. æg rester væk.
  5. Sæt låg på og sæt på køl indtil det skal serveres. Det skal helst stå på køl i hvert fald 1-2 timer.

Tips:

  • Den kan holde sig på køl en lille uge.
  • Du kan også erstatte med andre citrus frugter, som lime, grape eller appelsin.
  • Prøv også at blande med ¼ L piskefløde pisket til flødeskum som fyld i en lagkage eller tærte.

Lemon_curd_2

Lemon_curd_4

Advertisements

2 thoughts on “Citron creme – hjemmelavet lemon curd

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s