Semi-tørrede tomater

semi-tørrede_tomater_4 De her lækre tomater er gode til salater, i en sandwich, som tilbehør til ost eller som en snack. De tager lidt tid at lave, men de passe sig selv i ovnen.

Du vælger selv om det skal være almindelige tomater, cherry tomater, blomme tomater eller hvilken en der nu er din favorit. Dog gerne nogle med smag og ikke de helt kedelige vandede, da de forsvinder lidt når de bliver tørret. Jeg har brugt søde danske San Marzano tomater.

Ingredienser:

  • 1 bakke tomater (ca. 300g)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 5-6 kviste frisk timian eller rosmarin
  • ½ tsk. groft salt
  • 2-3 spsk. olivenolie til marinade
  • Evt. 1-2 fed hvidløg til marinade

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 1000.
  2. Halver tomaterne på langs.
  3. Vend tomaterne i olivenolie, salt og friske urter.
  4. Fordel tomaterne på en bageplade beklædt med bagepapir med den skårne side opad.
  5. Bag i 4-6 timer. Du må selv vurdere hvor tørrede de skal være. Det kommer også meget an på sorten og størrelsen på tomaterne, hvor længe de skal have. Så kig til dem efter et par timer og vurder om de skal have mere.
  6. Hæld de færdige afkølede tomater i et skoldet glas, hæld olien over og evt. de hele fed hvidløg.

semi-tørrede_tomater_1semi-tørrede_tomater_2semi-tørrede_tomater_3

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s