Kanel snurre

Kanel snurre (16)Jeg har for længst forelsket mig i Meyers kanel snurre. Nu har jeg aldrig været vild med almindelige kanelsnegle fra bageren, men de her har en sprød bolledej og masser af namset kanel remonce med marcipan. Det kræver lige lidt arbejde at sno dem, men de er arbejdet værd.

Ingredienser (18-20 stk.):

Dej:

  • 20g gær
  • 5 dl sødmælk
  • 100g sukker
  • 2 stk. stødt kardemomme
  • ½ tsk. salt
  • 1 æg
  • 800-850g hvedemel
  • 150g blødt smør
  • 1 æg til pensling

Remonce:

  • 140g blødt smør
  • 50g revet marcipan
  • 3 spsk. brun farin
  • 3 spsk. sukker
  • 2 spsk. stødt kanel

Sådan gør du:

Dej:

  1. Rør gæren ud i mælken.
  2. Tilsæt sukker, kardemomme, salt og æg, og rør det godt sammen.
  3. Rør det meste af melet i dejen og ælt det grundigt, enten på en røremaskine eller med hænderne, i 8-10 minutter.
  4. Tilsæt det bløde smørlidt af gangen og ælt videre i 8-10 minutter til dejen er blank og slipper skålens kanter.
  5. Du må lige vurdere undervejs om der skal lidt mere mel i dejen, for at den ikke er for klisteret.
  6. Dæk skålen med husholdningsfilm og lad den hæve natten over i køleskabet i min. 8 timer. Hæve tiden kan også sænkes til 2 timer ved stuetemperatur.
  7. Når du er klar til at bage dine kanel snurre så tag dejen ud af køleskabet og lad den stå på køkkenbordet i ca. 30 minutter for at akklimatisere sig. Imens kan du lave remoncen klar.

Remonce:

  1. Rør det bløde smør sammen med marcipan, brun farin, sukker og kanel.

Samle kanel snurre:

  1. Rul dejen ud på et meldrysset køkkenbord til en aflang firkant. Hold øje med, at den ikke hænger fast i bordet.
  2. Smør remoncen ud på dejen med undersiden af en ske.
  3. Fold en tredjedel af dejen ind mod midten på den korte led, og fold så den anden tredjedel hen over den første, så du har tre lag dej.
  4. Rul dejen forsigtigt ud, så den bliver lidt tyndere.
  5. Skær dejen i 2 cm tykke strimler på den korte led.
  6. Skær hver strimmel igennem på langs, men ikke hele vejen igennem, så den stadig hæfter i den ene ende.
  7. Sno de to strimler omkring hinanden.
  8. Rul nu hver snoet strimmel til en snegl og gem enden under sneglen, så den ikke folder sig ud igen.
  9. Fordel de færdige kanel snurre på en bageplade beklædt med bagepapir. De vokser lidt, så sæt dem ikke for tæt. Der kan være ca. 9 på en plade.
  10. Lad dem hæve yderligere 2 timer med et viskestykker over.
  11. Tænd ovnen på 2000.
  12. Pensl forsigtigt dine kanel snurre med et sammenpisket æg, så de bliver sprøde og gyldne.
  13. Bag dem i ca. 12-15 minutter til de er helt sprøde og gyldne.
  14. Lad dem køle af på en bagerist inden du sætter tænderne i dem – hvis du kan vente.

Tips:

  • Du kan snildt fryse nogle af de færdige kanel snurre ned, hvis du kan klare ikke at spise dem alle. Så har du en nem dessert eller lidt sødt til weekend morgenmaden. Lad dem tø op i 10-15 minutter på køkkenbordet og bag dem ved 2000 i 5 minutter, så er de lune og som helt nybagte.
  • Du kan også røre 100g grofthakkede mandler i remoncen og drysse med lidt sukker og hakkede mandler når du har penslet med æg.

Kanel snurre (2) Kanel snurre (3) Kanel snurre (4) Kanel snurre (5) Kanel snurre (6) Kanel snurre (7) Kanel snurre (9) Kanel snurre (10) Kanel snurre (12) Kanel snurre (13)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s