Salat med grillede abrikoser

Aprikossalat_2Ved at grille eller stege de halve abrikoser, så får du en søde og let karamelliseret frugterne. De er sur/søde og gode til et frisk pust i en salat. Spis den evt. sammen noget lækkert på grillen hen over sommeren eller som hovedret hele året rundt. Det er dog nemmest at finde friske abrikoser i supermarkederne om sommeren.

Ingredienser:

  • 100g mandler
  • 2 spsk. salt
  • 2 dl perspelt eller bulgur
  • Saften af ½ citron
  • 1 fed hvidløg
  • Ca. 20 hele friske bælge med søde ærter
  • ½ rødløg
  • 1 stor håndfuld frisk bredbladet persille
  • 8-10 frisk abrikoser

Sådan gør du:

  1. Start med at tænde ovnen på 2000 for at riste mandlerne. Du kan også springe dette over og bare tilføje dem som de er. Jeg kan nu godt lide dem lidt saltede og sprøde.
  2. Læg mandlerne i en skål med vand, så de lige dækker mandlerne og tilsæt 2 spsk. salt. Rør godt rundt og lad dem stå og trække til ovnen er varm.
  3. Sæt perlespelt eller bulgur over som anvist på pakken.
  4. Når ovnen er varm, sies vandet fra og mandlerne bredes ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. De ristes i ovnen i ca. 8-10 minutter, men hold øje med dem, så de ikke pludselig er brændte. Sæt dem til side og lad dem køle lidt af.
  6. Når bulgur/perlespelt er færdigkogt vend dem med citronsaft, lidt salt/peber og et presset fed hvidløg. Lad dem så stå og køle af mens resten tilberedes.
  7. Bælg alle ærterne i en skål og sæt dem til side.
  8. Skær løget helt fint.
  9. Vend nu ærter, løg og persille i den afkølede perlespelt/bulgur.
  10. Drys mandlerne ud over salaten.
  11. Skær abrikoserne i halve og fjern stenene.
  12. Varm en stor pande med lidt smør eller kokosolie, eller vent med at grille disse og tilføje til salaten, til du alligevel griller kødet/fisken/pølserne. De skal have ca. 3-4 minutter på den flade side.

Tips:

  • Du kan også erstatte ærterne med skiver af friske rå grønne asparges.
  • Du kan evt. tilsætte ca. 100g smuldret feta til salaten, hvis du mangler lidt fedme. Eller som mig bare godt kan lide ost.
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s