Abrikostærte med marcipan

Aprikostærte_7Den her tærte er et godt alternativ til de normale frugttærter med f.eks. æbler og så er den utrolig nem at bikse sammen. Nu har jeg ofte en portion tærtedej i fryseren, fordi jeg laver dobbelt portion når jeg bager tærte. Så kan man nemt bage en tærte, når man får lyst. Men den er ikke meget mere besværlig hvis du skal lave tærtedejen også.

Ingredienser:

Tærtedej

  • 150g hvedemel
  • ½ spsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 112g meget koldt smør
  • 3-4 spsk. (ca. ½ dl) meget kold vand

Fyld

  • 10 abrikoser – halveret og stenen fjernet
  • 150g revet marcipan
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 3 spsk. sukker

Sådan gør du:

Tærtedej:

  1. Vælg en stor skål så der er plads til at få fingrene i dejen.
  2. Bland mel, sukker og salt.
  3. Tag så smørret ud af køleskabet og skær det hurtigt ud i små tern og bland det i melet med en gaffel. Det er vigtigt, at der stadig er et par klumper smør i dejen, det er det, der er med til at gøre den sprød.
  4. Hæld så en spsk. vand i af gangen til du lige præcis kan samle dejen. Du må endelig ikke ælte for længe, så smørret når at smelte og dejen skal ikke være klistret.
  5. Drys lidt mel på et stykke film og pak dejen ind i filmen.
  6. Stil dejen på køl i minimum 2 timer eller natten over. (Den kan holde sig ca. 2-3 dage på køl)
  7. Tændt ovnen på 2250.
  8. Rul dejen ud på et meldækket bord. Brug endelig rigeligt mel, så den ikke klistrer fast til bordet. Vend dejen undervejs mens du ruller den ud, så den ikke når at klistre sig fast til bordet.
  9. Når den har den rette størrelse så fold først dejen på midten og så på midten igen så den er foldet til den kvarte størrelse. Placer så dejen i en smurt tærteform, på omkring 22 cm i diameter, med spidsen af dejen i midten af formen. Fold den ud til halv størrelse og så til hel størrelse. Skub den forsigtigt ned i siderne med fingrene. Der skal være ca. 5-10 cm ekstra dej rundt i kanten.
  10. Stik nogle huller i dejen med en gaffel så luften kan komme ud mens den bager, så kommer der ikke store lufthuller i dejen.

Fyld:

  1. Drys marcipanen ud på tærtebunden.
  2. Drys kardemommen ud over.
  3. Fordel de halve abrikoser med skæresiden nedad.
  4. Drys med sukker hen over abrikoserne.
  5. Fold siderne ind over abrikoserne.
  6. Bag tærten i ca. 30-35 minutter indtil tærtedejen er gylden og sprød.
  7. Spis den lun med lidt vanilje is.

Tips:

  • Du kan snyde lidt og købe en færdig tærtedej, hvis du har travlt eller ikke har lydt til at gå i krig med tærtedejen.

Aprikostærte_1 Aprikostærte_1-2 Aprikostærte_1-3 Aprikostærte_2 Aprikostærte_3 Aprikostærte_4 Aprikostærte_5

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s