Fennikel salat med jordbær og basilikum

JordbærsalatHer er en lækker frisk sommersalat. Spis den sammen med en grillet steg eller fisk, eller måske som forret med et glas kold hvidvin. Den kan også spises sammen med vaniljeis til dessert. Ja, hvor pudsigt det end lyder så kan den begge dele. Prøv dog at udskift basilikum med mynte, hvis du bruger den til dessert.

Ingredienser:

  • 1 fennikel
  • Saften fra 1 appelsin
  • 1 bakke jordbær
  • 1 æble – helst sprøde søde røde æbler
  • 10-20 friske basilikum blade

Sådan gør du:

  1. Skær toppen af fenniklen.
  2. Skær fenniklen i tynde skiver evt. på et mandolin jern. Læg skiverne i en skål og vend med appelsinsaften. Sæt det til side mens du forbereder resten.
  3. Fjern den grønne stilk på jordbærrene og skær dem i skiver.
  4. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehuset og skær de kvarte stykker i tynde skiver.
  5. Vend nu alle ingredienserne sammen i en skål og hæld evt. lidt af appelsinsaften som fennikelskiverne lå i over salaten.

Tip:

  • Skyld jordbærrene før du fjerner den grønne stilk. Jordbær suger vand til sig og kan blive meget vandede, hvis du skærer i dem før du skyller dem.
  • Den er bedst med søde danske jordbær, men den kan også laves på andre tidspunkter på året. Hvis du bruger jordbær på andre tider på året, læg så jordbærskiverne i en skål, drys med lidt sukker og lad dem stå og suge sukkeret til sig i min 15-30 min.

Jordbærsalat_2

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s