Rabarbertærte med flødecreme

rabarbertærte_8Syrlig rabarber i en cremet flødecreme. Det bliver næsten ikke bedre. Dejen kan laves før, eller gør som mig, lav dobbeltportion og frys dem ned, så har du altid en tærtedej ved hånden. Den skal bare ud af fryseren og i køleskabet aftenen før eller direkte ud og ligge på køkkenbordet 1-2 timer før du skal bruge den. Den kan også sagtens laves om vinteren med optøede rabarber, hvis du savner lidt sommer fornemmelse.

Ingredienser:

Tærtedej

  • 150g hvedemel
  • ½ spsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 112g meget koldt smør
  • 3-4 spsk. (ca. ½ dl) meget kold vand
  • Bagebønner eller 100-200g rå bønner/ris (til forbagning af dejen)

Fyld

  • 500g rabarber (ca. 5-6 stængler)
  • 150g sukker
  • Saft og revet skal af ½ appelsin
  • 2 æg
  • 2 dl piskefløde
  • 35g mel

Sådan gør du:

Tærtedej:

  1. Vælg en stor skål så der er plads til at få fingrene i dejen.
  2. Bland mel, sukker og salt.
  3. Tag så smørret ud af køleskabet og skær det hurtigt ud i små tern og bland det i melet med en gaffel. Det er vigtigt, at der stadig er et par klumper smør i dejen, det er det, der er med til at gøre den sprød.
  4. Hæld så en spsk. vand i af gangen til du lige præcis kan samle dejen. Du må endelig ikke ælte for længe, så smørret når at smelte og dejen skal ikke være klistret.
  5. Drys lidt mel på et stykke film og pak dejen ind i filmen.
  6. Stil dejen på køl i minimum 2 timer eller natten over. (Den kan holde sig ca. 2-3 dage på køl)
  7. Når du er klar til at bage tærten tager du først mørdejen ud af køleskabet når du har varmet ovnen op til 180 grader.
  8. Rul dejen ud på et meldækket bord. Brug endelig rigeligt mel, så den ikke klistrer fast til bordet. Vend dejen undervejs mens du ruller den ud, så den ikke når at klistre sig fast til bordet.
  9. Når den har den rette størrelse så fold først dejen på midten og så på midten igen så den er foldet til den kvarte størrelse. Placer så dejen i en smurt tærteform, på ca. 22 cm i diameter, med spidsen af dejen i midten af formen. Fold den ud til halv størrelse og så til hel størrelse. Skub den forsigtigt ned i siderne med fingrene. Skær evt. det overskydende dej væk ved at køre bagsiden af en kniv langs toppen af tærteformens kant. Du kan også bruge det overskydende dej til at folde en dekorativ kant, hvis du er kreativ.
  10. Stik nogle huller i dejen med en gaffel så luften kan komme ud mens den bager, så kommer der ikke store lufthuller i dejen.
  11. Dæk dejen med bagepapir og hæld bagebønnerne eller de rå bønner/ris ned i bagepapiret. Sørg for at de er godt fordelt i bunden. De sørger for at dejen ikke bobler op og den derfor bliver tynd og sprød.
  12. Bag bunden i ca. 12-15 minutter til den er let gylden. Tag den ud og lad den køle af mens du klargøre fyldet.

Fyld:

  1. Halver rabarber på langs og skær i ca. 3 cm lange stykker.
  2. Vend rabarber med 50g af sukkeret, appelsinsaft- og skal i en skål og hæld det ned i tærtebunden. Spred dem ud, så de er jævnt fordelt.
  3. Pisk æg med fløde, mel og de resterende 100g sukker.
  4. Hæld over rabarber stykkerne.
  5. Bag tærten i 40-50 minutter indtil den er gylden på toppen og ikke længere våd i midten.
  6. Lad den køle helt ned før du sætter tænderne i den.

Tips:

  • Du kan bage tærten dagen før og lad den stå å køl i køleskabet til dagen efter.

rabarbertærte_1

rabarbertærte_4 rabarbertærte_5rabarbertærte_6 rabarbertærte_7

 

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s