Ceviche med laks, mango og mynte

cevicheHer har du en nem og flot forret. Ceviche er en peruviansk fiskeret. Den rå fisk bliver rå marineret (kogt) i limesaften og er derfor ikke helt rå når den serveres. Den er frisk og smager fantastisk. Du kan sagtens erstatte laksen med en anden fisk, du er glad for, som f.eks. tun eller torsk.

Ingredienser:

  • 400g laksefileter uden skind – enten optøet eller købt ved fiskehandleren til at spises rå (de skal have været frosset, for at der ikke er bakterier i dem)
  • Saften fra 2 lime
  • Revet lime skal fra 1 lime
  • 1-2 skalotte løg – finthakket
  • 1 håndfuld frisk mynte – fint hakket
  • ½ tsk. salt
  • 1 moden avocado
  • 1 moden mango (den skal være lidt blød)
  • 1 spsk. Æbleeddike
  • 1 frisk chili eller 1 tsk. sambal oelek (chili pasta)
  • Evt. en håndfuld persille og ½ dl. Granatæblekerne som pynt

Sådan gør du:

  1. Skær laksefileterne i tern på ca. 1×1 cm og hæld dem i en skål.
  2. Bland laksen med limesaft og -skal, halvdelen af det hakkede løg, den friske mynte og salt.
  3. Lad det stå på køl i minimum 30 minutter.
  4. Skær avokado og mango i tern på ca. 1×1 cm og hæld dem i en skål. (Når du skal skære mangoen ud så stil den op, skær så på den brede side ca. en centimeter fra midten. På den måde skær du udenom stenen i midten. Gør det på begge sider. Skære så ned langs stenen på begge af de smalle sider.)
  5. Halver den friske chili på langs, fjern kernerne og hak den fint.
  6. Vend mango og avocado forsigtigt med resten af de hakkede løg, eddike og hakket chili.
  7. Lad også det stå på køl i minimum 30 minutter.
  8. Når du er klar til at servere det så hæld det overskydende limesaft fra laksen. Du kan enten lave det i et stort fad eller portionsanrette det. Det ser flottest ud i et gladfad, hvor man kan se lagene.
  9. Start med at fylde laksen i bunden af fadet og presse det lidt sammen. Fordel så mango og avocado blandingen ovenpå. Slut evt. af med at drysse persille og granatæblekerner over. Det ser flot ud.

ceviche_2

Tips:

  • Hvis du er en af dem der godt kan lide frisk koriander, så kan du også prøve med koriander i stedet for mynte.
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s