Rabarber syltetøj

Rabarber syltetøj_1

For mig er rabarber sæsonen alt for kort. Det er virkelig en fantastisk syrlig-sød frugt, som smager af sommer og den fine farve gør også en sommerglad. Hvad kan være nemmere end at koge lidt syltetøj til weekenden og så helt uden tilsætningsstoffer.

Ingredienser (1 lille glas)

  • 250g rabarber – skyllet og skåret i 2-3 cm lange stykker
  • 125g sukker
  • ¼ dl vand
  • 1 stjerne anis
  • ½ vaniljestang

Sådan gør du:

  1. Hæld rabarber, sukker, vand og stjerne anis i en gryde.
  2. Flæk vaniljen, skrab de sorte korn ud og bland dem med 1 tsk. sukker på et skærebræt med bagsiden af en kniv. På den måde får du fordelt alle de fine små vaniljekorn.
  3. Tilføj nu både sukker med vanilje og vaniljestangen til gryden.
  4. Giv det et opkog i et par minutter og lad det så simre i 5-10 minutter til rabarber stykkerne er blevet helt bløde.
  5. Smag til og juster evt. med lidt ekstra sukker eller lidt citronsaft.
  6. Fisk vaniljestangen op.
  7. Hæld den varme syltetøj på skoldede glas og sæt på køl.

Tips:

  • Da der ikke er konserveringsmidler i så kan den holde sig 1-2 uger, da sukkeret også agere lidt som konserveringsmiddel.
  • Brug den evt. til værtindegave med et fint skilt på.
  • Du kan sagtens bruge optøede rabarber, hvis det er udenfor sæson. Så smager det lidt af sommer hele året rundt.
  • Du kan også prøve med 1 tsk. revet ingefær i, i stedet for stjerne anis, hvis du godt kan lide den lidt krydret.

Rabarber syltetøj_2

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s