Sund Nutella – chokoladepålæg

sund_nutella_2Det er skam ikke løgn, her er opskriften på sund Nutella og det smager himmelsk. Ja, eller faktisk chokoladepålæg, da der ikke er nødder i, som der i Nutella. Lad dig ikke skræmme af, at der er avocado i, det kan man slet ikke smage. Det er blot med til at give det en dejlig blød og smørbar konsistens.

Sidste weekend forkælede jeg mig selv med sunde vafler – ja, det kan man også – med sund Nutella. Jeg fik med god samvittighed tilfredsstillet både smagsløgene og min søde tand. Så bliver det ikke bedre en lørdag morgen. Eller som på billedet, hvor jeg har spist dem med sunde pandekager med lidt kakao i dejen – chocolate overload.

Ingredienser:

 • 1 avocado – ca. 100 gr.
 • 50g mørk chokolade – jeg foretrækker 70% for at få en god intens chokoladesmag, men det er helt op til dig
 • 1 tsk. honning
 • 1 tsk. kokosolie (det kan undværes, men giver en god smag)
 • 1 spsk. appelsin- eller citronsaft

Sådan gør du:

 1. Smelt chokoladen med kokosolien over vandbad (Med vandbad undgår du at chokoladen brænder på. Du sætter en skål oven på en gryde med kogende vand. Det er vigtigt at skålen har en større diameter end gryden, så der ikke kommer damp eller vand i chokoladen. Du behøver ikke så meget vand i gryden, bare det koger – og damper, så smelter det chokoladen).
 2. Når chokoladen er smeltet, så lad den køle et par minutter mens du skovler avocadokødet ud i en skål, moser det og blander med honning og appelsinsaft.
 3. Hæld så den smeltede chokolade i skålen og bland det hele sammen til en lind creme.
 4. Lad den stå på køl i mindst ½-1 time inden du spiser den.

Tip:

 • Du kan justere lidt op med honningen, hvis du savner lidt sødme. Eller brug mælkechokolade i stedet for mørk chokolade.
 • Den kan holde sig ca. 3-4 dage på køl, men det er aldrig gået så vidt hjemme hos mig. Der er den væk i løbet af en dag eller to.
 • Hvis du savner nøddesmagen fra den ‘rigtige’ Nutella, så kan du riste 30g hasselnødder eller mandler i ovnen – på bagepapir ved 150 grader i ca. 10 minutter, men hold øje med dem, så de ikke brænder på – gnub skindet af, blend dem fint og vend dem i cremen.

sund_nutella_4

Reklamer

One thought on “Sund Nutella – chokoladepålæg

 1. Pingback: Sunde vafler med banan | Sidselee's Køkken

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s