Nem jordbærtærte

Jordbærtærte_2Nu der er danske jordbær i butikkerne er det vist blevet tid til en dejlig jordbærtærte. Den her er lidt anderledes end almindelige jordbærtærter, som har en mørdejstærtebund og mazarinfyld. Den her er spækket med marcipan og smager mindst ligeså godt. Ja, og så er den virkelig nem at lave.

Ingredienser:

Marcipanbund:

  • 125 gram sukker
  • 2 æg
  • 150 gram marcipan
  • 100 gram mel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 100 gram mørk chokolade

Creme:

  • ½ pose vaniljecreme (brug evt. Maizena vaniljekagecreme)
  • 2½ dl mælk
  • ¼ L piskefløde
  • ½ stang frisk vanilje (kan undlades)
  • ca. 400g friske jordbær – blomsten fjernes og jordbær skæres i halve

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Start med cremen, da den skal stå på køl. Så kan du lave bunden imens. Mælken og den halve pose vaniljecreme piskes sammen. Lad det stå på køl i minimum 2 timer.
  3. Pisk æg og sukker sammen til bunden.
  4. Bland mel og bagepulver i.
  5. Riv marcipanen og rør det i dejen.
  6. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter).
  7. Bag bunden i ca. 15 min. indtil den er gylden i kanten.
  8. Den mørke chokolade smeltes over vandbad og smøres på den afkølede bund. (For at lave vandbad så kog noget vand i en gryde, ca. 3 cm dybt. Når det koger, tag så gryden af varmen og sæt en skål med chokoladen over gryden. Det er vigtigt at skålen har en større diameter end gryden, for ellers kommer der damp op i chokoladen og det ødelægger den. Rør rundt i chokoladen til den er smeltet af dampen fra det kogende vand.)
  9. Piskefløde piskes i en tom skål, og vendes forsigtigt sammen med den stivnede vaniljecreme.
  10. Halver vaniljestangen og skrab de fine sorte korn ud af stangen. Drys 1 tsk. sukker på et skærebræt og bland så de fine sorte korn med sukkeret med bagsiden af en kniv. På den måde skiller du kornene fra hinanden. Vend det i cremen.
  11. Når chokoladen er stivnet lægges cremen på tærten. Du kan evt. bruge en sprøjtepose, hvis du har sådan en, til at sprøjte cremen ud på kagebunden.
  12. Pynt den så med de friske jordbær, som er skåret halvt over.

Jordbærtærte_3Jordbærtærte_1

Tip:

  • Du kan evt. lave bunden og cremen dagen før, hvis det er nemmere for dig og opbevare det hver for sig, men husk at bunden ikke må komme på køl, så bliver den blød. Vent med at samle tærten til kort før den skal serveres.
  • Du kan også lave dem i små tærteforme med løs bund, så alle får deres egen jordbærtærte. Her har jeg brugt 1/2 portion dej til at lave 3 små tærter.

Jordbærtærte_4

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s