Græskar gnocchi med laks

Græskargnocchi - laks

De her små græskarpuder er et lækkert alternative til pasta. De er ret nemme at lave, men de kræver lidt tålmodighed når de skal koges. De kan dog sagtens koges 1-2 dage i forvejen og sættes i køleskabet til de skal spises. De her er med bagt laks til. Ja, og så så skal du huske rigelige mængder af frisk revet parmesanost.

Ingredienser (4 personer):

  • 1 hokaido eller butternut squash græskar (ca. 1 kg kød – husk at skrællen og kerner også vejer en del. Så vælg et på 1,5-2kg i alt.)
  • Salt og peber
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • 250g hvedemel
  • 1 pisket æg
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. revet muskatnød
  • Smør til at hælde over
  • 1 tsk. salvie eller et par blade frisk salvie
  • 2 ferske laksefileter
  • 1 god håndfuld revet parmesanost.

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skær græskar i kvarte og ’skovl’ kernerne ud med en ske.
  3. Bland olivenolien med lidt salt og peber og pensel til på de kvarte græskarstykker – kun på kødet.
  4. Bag dem i ovnen på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 25-35 minutter, til de er bløde.
  5. Lad dem køle lidt ned, til de er til at holde på.
  6. Bag i mellemtiden laksefileterne i ca. 12 minutter.
  7. Skrab græskarkødet af skindet ned i en skål.
  8. Mos eller blend kødet til en lind mos.
  9. Bland mel, æg, salt og muskatnød i. Det er en lidt klistret masse.
  10. Del nu massen i mindre stykker og rul dem til lange pølser i ca. en fingers tykkelse. Skær pølserne i 1-2 cm lange stykker. Placer de små stykker på et fad eller bagepapir drysset med lidt mel, så de ikke klistrer fast.
  11. Alternativt kan du bare lave små klatter af dejen med to teskeer, som du plopper direkte ned i det kogende vand – ca. 10 stk. af gangen.
  12. Kog så dine Gnocchi rigelige letsaltet vand. Vandet skal koge før du smider et par stykker i af gangen. Alt efter grydens størrelse kan du koge ca. 10 af gangen. Det er vigtigt der ikke er for mange i, så de klister sammen. Når de kommer op til overfladen kan du fiske dem ud med en hulske og hælde dem i et fad. (De er lidt nemmere at stege, hvis de kogte gnocchi får lov at stå på køl i minimum et par timer – eller natten over – men det er ikke et must)
  13. Tag laksen af skindet og pluk det i mindre stykkker.
  14. Vend gnocchi med laksen med smeltet smør, hakket salvie og server med revet parmesan over.

Tip:

  • Du kan også vælge at stege dem i stedet for at koge dem. Steg stykkerne eller plop klatter med 2 skeer direkte ned på en varm pande med masser af smeltet smør. Steg dem ca. 2 minutter på hver side. Server med en masse frisk revet parmesanost og frisk kværnet sort peber.
  • Hvis I kun er 2 pers. kan du lave en hel portion og spise halvdelen med laks en dag og halvdelen med chorizo eller grønsager til en anden dag.

Græskar_gnocchi_1 Græskar_gnocchi_2 Græskar_gnocchi_3 Græskar_gnocchi_4

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s