Marokkansk mynte marinade (Chermoula)

Chermoula_1

Chermoula er en marokkansk sauce, som både kan bruges som dressing til grønsager eller som marinade af kød eller grønsager. Det her er en letkrydret marinade som hedder Chermoula. Den er ikke voldsomt kraftig i smagen.  Hvis du ikke kan lide frisk koriander, som så mange, så kan du sagtens bare skalere mængden af mynte op til 5 spsk. i stedet.

Ingredienser:

  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 tsk. kardemomme
  • ¼ tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. allehånde
  • ½ dl. citronsaft
  • 3 spsk. frisk hakket koriander
  • 2 spsk. frisk hakket mynte
  • 1 dl. olivenolie

Sådan gør du:

  1. Blend alle ingredienserne til marinaden.

Tip:

  • Du kan bruge dem som marinade til kartofler eller andre rodfrugter, til græskar, som du skær i både eller store tern, som du så bager. Eller til kød, kylling og fisk. Kun fantasien sætter grænser.
  • Den kan også bruges som en kold dressing/sauce du hælder over en salat.

Chermoula_2

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s