Salat med kylling og granatæble

kyllingsalat_1

Her er en simpel, men sund og velsmagende salat til 1 pers. Du kan fint benytte rester af kylling fra dagen før og de fine granatæblekerner giver både salaten lidt friskhed, fin farve og lidt knas. Spidskålen giver lidt mere crunch og smag end almindelig salat.

Ingredienser:

  • 1 stor håndfuld spidskål – skåret i tynde strimler
  • ½ kyllingebryst eller 2 inder fileter (Stegt/bagt og kølet ned. Evt. rester fra dagen før)
  • ½ avokado
  • 1 spsk. Granatæble kerner (Du kan få kernerne ud ved enten at skære det halvt igennem og så vende den ene halve om og banke på bagsiden med en ske. Så falder de ud. Du kan også lirke kernerne ud med fingre ved at pille ’skillevæggene’ forsigtigt ud.)
  • 1 spsk. pinjekerner

Sådan gør du:

  1. Rist pinjekernerne på en tør pande til de er gyldne. Pas på de ikke bliver sorte.
  2. Skær avokado og kylling i tern.
  3. Bland alle ingredienserne godt sammen.

kyllingsalat_2

Tips:

  • Hvis du savner en dressing til salaten kan du evt. blande en af 1/2 dl. Skyr, 1/2 tsk. Dijon sennep, 1/2 tsk. honning og 1 tsk. æbleeddike (hvidvinseddike kan også bruges i nødstilfælde).
  • Du kan også tilsætte 1 spsk. grofthakket persille.
  • Du kan også lave den uden kylling som en vegetarret eller som tilbehør til fisk og kød.
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s