Madbrød med broccoli og ost

 

Madbrød_8Jeg forelskede mig i chapattis da jeg boede i Østafrika og de var altid i min madpakke eller med på tur, som snack undervejs. De her madbrød er lækre sammen med en krydret dip som en forret, da de allerede har broccoli og ost i dejen. Ellers kan de spises som tilbehør til karryretter eller andre retter med en sauce, der skal suges op med et brød. De er gode varme, men fungerer også fint kolde til en picknick eller madpakke. Jeg bryder lidt med normen og har her tilføjet en masse billeder, da det vist godt kan være lidt svært at gennemskue ellers.

Ingredienser:

  • 2,5 dl. grahamsmel
  • 1 ½ dl. varmt vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. olie
  • 1 stor kartoffel
  • 2,5 dl. revet broccoli (Prøv at rive dem på den grove side af et rivejern eller hak dem med groft med en stavblender.) 1 tsk. sambal oelek (chilipasta – du kan også erstatte det med 2 finthakkede friske chilier)
  • Salt og peber
  • 1 dl. Revet ost (kan undlades, hvis man ikke er til ost)
  • Lidt olivenolie til stegning

Sådan gør du:

  1. Tilsæt mel, salt og varmt vand i en stor beholder og ælt det til at en blød dej. Det vil smuldre lidt.
  2. Lav 6 små bolde af dejen på størrelse med en goldkugle, drys dem med lidt mel og sæt dem til side.
  3. Madbrød_1
  4. Kog kartoflen og mos den.
  5. Bland kartoffelmosen med broccoli, salt, peber og chili. Så har du dit fyld klar.
  6. Drys bordet med rigeligt mel. Tag en kugle af dejen og rul den ud til en lille pandekage. Sørg for at vende den undervejs og drys med mel, så den ikke sidder fast i bordet.
  7. Madbrød_2
  8. Placer ca. 2 spsk. fyld på midten af dejen og drys evt. lidt revet ost hen over fyldet.
  9. Madbrød_4
  10. Fold alle siderne sammen om fyldet og tryk det sammen til en lille pakke. Sørg for at den er godt lukket til.
  11. Madbrød_5
  12. Drys mel ud på bordet og placer ’pakken’ med lukningen nedad. Drys lidt mel ovenpå også og rul den forsigtigt ud til en pandekage. Hold øje med at der er mel nok på bordet, så den ikke klister fast på bordet. Så falder fyldet nemlig ud.
  13. De skal helst steges kort tid efter de er rullet ud (altså man kan ikke gøre det flere timer før – eller dagen før), ellers bliver de lidt klistrede og svære at flytte over på panden.
  14. Varm en pande op med lidt olie på og steg dem nu på middelvarme på hver side ca. 2-3 minutter til de er gyldne.
  15. Madbrød_7
Reklamer

One thought on “Madbrød med broccoli og ost

  1. Pingback: Cashewnød – Garam Masala | Sidselee's Køkken

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s