Den ultimative chokoladekage – Gateau Marcel

20141123_133247_resizedSom en sand chocoholic har jeg en stor forkærlighed for den her kage – halv svampet chokoladekage og halv chokolademousse. Kan man andet end elske den. Den er faktisk ret simpel at bage og tro mig alle dine gæster vil blive meget begejstret. Det er den perfekte dessert.. Selvom den måske er lidt tung. Server den evt. med lidt frisk frugt til.

Her er den bagt som en gave til min fætter i fødselsdagsgave…

Ingredienser:

  • 225 g smør, stuetempereret
  • 250 g 70% Chokolade
  • 230 g sukker (delt op i to portioner af 115g)
  • 6 æggeblommer, stuetempererede
  • 8 æggehvider, stuetempererede
  • 2½ dl piskefløde
  • 3 blade husblas (2 hvis kagen skal stå på køl til dagen efter)
  • Evt. 50 g hvid chokolade til pynt på toppen af kagen

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 170 grader.
  2. Hak 250 g chokolade. Smelt den sammen med smørret og den ene portion sukker, ved lav varme enten i en gryde eller over vandbad (hvor du sætter en skål ovenpå en gryde med kogende vand).
  3. Bland det godt sammen til det har en jævn konsistens og hæld det over i en skål.
  4. Tilsæt nu æggeblommerne til chokoladen en ad gangen og rør godt sammen.
  5. Pisk æggehviderne i en anden skål ved middel hastighed til en luftig masse, mens resten af sukkeret tilsættes lidt af gangen. Stop når æggehviderne danner “fuglenæb” på piskeriset, når det løftes op af skålen.
  6. Vend ¼ af æggehviderne i den lune chokolade, for at kagemassen kan ’vende sig til’ de stive æggehvider. På den måde holder du på luften i hviderne. Vend herefter forsigtigt resten af æggehviderne i, til det har en tyk konsistens som en mousse.
  7. Tag 550 gram af den færdige chokolademasse fra og stil den ved stuetemperatur. Den skal bruges senere til toppen.
  8. Hæld resten af chokolademassen enten i en smurt tærteform med løs bund eller en springform på 20 cm diameter beklædt med bagepapir.
  9. Bag den ved 170 grader i ca. 40 minutter (ca. 35 hvis det er i en tærteform). Først hæver kagen op i ovnen, og mod slutningen af bagetiden falder den lidt sammen igen. Det er helt normalt, fordi der ikke er mel i opskriften.
  10. Når kagen tages ud, stilles den til afkøling ved stuetemperatur, hvor den muligvis falder yderligere sammen.
  11. Når kagen er kølet lidt ned kan du gå i gang med moussen til toppen. Opblød husblassen i en skål med koldt vand i ca. 15 minutter.
  12. Pisk 1,5 dl af piskefløden til en let flødeskum.
  13. Varm den sidste dl piskefløde op i en gryde ved lav varme lige indtil kogepunktet. Pas på det ikke brænder på.
  14. Tag gryden af varmen, vrid husblassen i hånden for vand og smelt den i den varme fløde. Pisk det godt sammen, indtil det er helt opløst. Lad det køle en smule af.
  15. Hæld nu fløden med husblas i den resterende chokolademousse og vend det godt sammen. Du skal ikke piske det hårdt, men det er stadigt vigtigt at husblassen er blandet godt rundt i moussen. Ellers kan du risikere at få husblasklumper, når det stiver.
  16. Hæld chokolademoussen over kagen og sæt kagen på køl/frys til den skal serveres. Den skal helst nå at stå minimum 1 times tid for at moussen på toppen kan nå at sætte sig ordentligt.
  17. Du kan evt. hakke eller rive noget hvid chokolade og pynte med på toppen.

20141123_153719_resized

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s