Stegte græskar gnocchi med salviesmør

Græskar_gnocchi_4

Når nu supermarkederne bugner af græskar og det er ved at blive efterår, hvorfor så ikke prøve den her alternative græskar ret. er små græskarpuder er et lækkert alternative til pasta. De er lidt søde i det i modsætning til de originale med kartofler. De er ret nemme at lave, du kan selv vælge om du koger dem somd e traditionelle Gnocchi eller steger dem som jeg har gjort, så de bliver lidt sprøde. Her serveres de med lidt smeltet smør rørt med frisk salvie, men du kan også spise dem som tilbehør til and eller andet kød.

Ingredienser (4 personer):

  • 1 hokaido eller butternut squash græskar (ca. 1 kg kød – husk at skrællen og kerner også vejer en del. Så vælg et på 1,5-2kg i alt.)
  • Salt og peber
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • 250g hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. revet muskatnød
  • 25g smør til stegning
  • 1 tsk. salvie eller et par blade frisk salvie

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skær græskar i kvarte og ’skovl’ kernerne ud med en ske.
  3. Bland olivenolien med lidt salt og peber og pensel til på de kvarte græskarstykker – kun på kødet.
  4. Bag dem i ovnen på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 25-35 minutter, til de er bløde.
  5. Lad dem køle lidt ned, til de er til at holde på.
  6. Skrab kødet af skindet ned i en skål.
  7. Mos eller blend kødet til en lind mos.
  8. Bland mel, salt og muskatnød i. Det er en lidt klistret masse.
  9. Del nu massen i mindre stykker og rul dem til lange pølser i ca. en fingers tykkelse. Skær pølserne i 1-2 cm lange stykker. Placer de små stykker på et fad eller bagepapir drysset med lidt mel, så de ikke klistrer fast.
  10. Alternativt kan du bare lave små klatter af dejen med to teskeer, som du plopper direkte ned på en stegepange med rigeligt smør.
  11. Hvis du skal have en sauce til, så gør den klar inden du koger dine Gnocchi og varm den op når du koger de sidste Gnocchi.
  12. Smelt smørret på en stor pande og tilføj evt. 1 spsk. olivenolie.
  13. Steg dine gnocchi i den smeltede smør, sammen med salvie, i ca. 2 minutter på hver side, til de er let gyldne.

græskargnocchi_chorizo

Tip:

  • Du kan evt. lave en sauce til, eller servere dem til et stykke kød, bagt laksefilet eller med nogle stegte grønsager, som du vender med dine gnocchi, når de er færdigstegte.
  • Du kan også erstatte noget af græskarkødet med en bagekartoffel, hvis du syntes det bliver for meget med kun græskar. Sørg for at bag den med skind på, da den suger for meget vand, hvis den koges. Du kan bage den sammen med græskarstykkerne.
  • Prøv også at fryse dem ned. Så har du nem aftensmad. Lav nogle klatter på bagepapir med lidt afstand imellem og drysset med ldit mel, så de ikke klisterer sammen. Frys dem ned før du tilbereder dem. Tag dem så op og enten steg dem eller placer dem på en bageplade mens de stadig er frosne, med lidt afstand. Pensl dem med lidt smeltet smør og sæt dem ind under grillen i ovnen i ca. 3-5 minutter indtil de er gyldne. Hold øje med dem.
  • Se også min opskrift med laks til: https://sidselee.wordpress.com/2015/03/24/stegte-graeskar-gnocchi-med-laks/

Græskar_gnocchi_1 Græskar_gnocchi_2 Græskar_gnocchi_3  Græskar_gnocchi_sukkerærter

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s