Kiks med parmesanost og oregano

Parmesankiks

Prøv de her kiks som en snack, når du får gæster eller som lidt salt efter aftensmaden. De er lækre salte og har lige den rigtige smag af parmesanost. Du kan også skifte oreganoen ud med andre krydderier, så som chili, paprika, basilikum, rosmarin eller timian, alt efter din smag. Du kan lave dejen klar op til 4 dage før de skal serveres, så de bare lige skal bages. Du kan evt. fryse rullen med den ubagte dej ned og tage den op på dagen og bage dem, så har du hurtigt noget at tilbyde dine gæster. Den er også nemmere at skære ud, hvis den kommer lige fra køleskabet eller er halvfrossen.

Ingredienser:

  • 115g smør – stuetemperatur
  • 115g frisk revet parmesanost
  • 1 tsk. oregano
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. friskkværnet peber
  • 175g mel
  • 1-3 tsk. koldt vand

Sådan gør du:

  1. Rør smørret med en elpisker i en stor skål i ca. 1 minut.
  2. Tilsæt parmesanost, oregano, salt og peber.
  3. Tilsæt melet. Det bliver en lidt smuldret dej.
  4. Forsøg så at samle det til en kugle. Hvis dejen er alt for smuldret til at du kan samle den kan du tilsætte 1 tsk. koldt vand af gangen, men pas på ikke at tilsætte for meget, så den bliver klistret.
  5. Rul den ud til en pølse på ca. 3-4 cm i diameter.
  6. Pak pølsen ind i film og læg den på køl i minimum 30 minutter eller op til 4 dage.
  7. Tænd ovnen på 175 grader.
  8. Skær pølsen i ca. 0,5 cm tykke skiver. Hver forsigtigt så det ikke smuldrer. Du kan eventuelt holde kniven under det varme vand lidt inden du skærer, så den glider nemmere igennem.
  9. Læg skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  10. Bag dem i 12-15 minutter, indtil de er gyldne i kanten. De må endelig ikke blive helt brune, for så er osten brændt på og det giver en ret bitter smag.
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s