Søde kartofler med marokkansk marinade (Chermoula)

Sweetpotato_morrokansk

Her har jeg givet de søde kartofler en lidt krydret marinade som hedder Chermoula, som passer fint som tilbehør til kød og fisk eller til andre grønsager. Den er ikke voldsomt kraftig i smagen.

Chermoula er en marokkansk sauce, som både kan bruges som dressing til grønsager eller som marinade af kød eller grønsager. Hvis du ikke kan lide frisk koriander, som så mange, så kan du sagtens bare opskalere mængden af mynte til 5 spsk. i stedet.

Ingredienser:

  • 1 kg. søde kartofler

Chermoula:

  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. Spidskommen
  • 1 tsk. kardemomme
  • ¼ tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. allehånde
  • ½ dl. Citronsaft
  • 3 spsk. Frisk hakket koriander
  • 2 spsk. Frisk hakket mynte
  • 1 dl. Olivenolie

Sådan gør du:

  1. Tænd oven på 200 grader og beklæd en bageplade med bagepapir.
  2. Blend alle ingredienserne til marinaden og hæld den i en stor skål.
  3. Skræl de søde kartofler.
  4. Skær kartoflerne enten i skiver på ca. 0,5 cm eller i lange både (som pommes frites).
  5. Hæld kartoflerne ned i marinaden og vend det godt rundt.
  6. Vælt kartoflerne ud på bagepladen og fordel dem, så de ikke ligger ovenpå hinanden, så godt som muligt.
  7. Bag dem i 15 minutter.

Tip:

  • Du kan med fordel gøre kartoflerne klar og lægge dem i marinaden dagen før de skal tilberedes, men det er ikke nødvendigt.
Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s