Key Lime Pie – verdens bedste limetærte

Key_lime_pie_1Nu er jeg ret glad for syrlige deserter, så derfor er den her opskrift en af mine favoritter. Den er syrlig, cremet og utrolig nem at lave. Det er bare om at komme igang. Den er perfekt til eftermiddagskaffen og til fest.

Ingredienser:

  • 200g digestive kiks
  • 100g smør
  • 100g brun farin eller mørk muscovado sukker
  • 2 dåser Kondenseret mælk (kan fås i ret mange supermarkedet efterhånden eller grønthandlere)
  • 6-8 limes – både saft og revet skal (ca. 2 dl.)
  • 6 æggeblommer

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 180 grader og beklæd en springform med bagepapir eller smør en tærteform.
  2. Blend kiks, smør og sukker til en lind masse. Det skal være ret smuldret.
  3. Hæld kiksemassen i formen og brug bagsiden af en ske til at glatte det ud. Det må meget gerne også gå op af siderne. Sæt den på køl mens du laver fyldet.
  4. Pisk æggeblommerne lidt luftige.
  5. Hæld de to dåser kondenseret mælk i og pisk det godt sammen.
  6. Hæld nu limesaft og limeskal i dejen og rør det godt sammen.
  7. Hæld limemassen ned i kiksebunden.
  8. Bag i ca. 20-25 minutter til den føles lidt fast når du rør ved dejen. Den bliver ikke gylden eller helt fast før den har stået på køl.
  9. Lad den stå på køl i minimum 1 time eller til næste dag.

Tip:

  • Du kan også erstatte digestive kiks med enten Oreos eller Bastogne kiks for at få en lidt kraftigere smag.
  • Rul dine lims på bordet med håndfladen inden du skærer dem over, så er de nemmere at presse for saft.
  • Sørg for ikke at få noget af det hvide med når du river skrællen på dine limes.
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s