Rabarber crumble kage med marcipan

rabarbercrumble

Hvem kan ikke godt lide både rabarber og marcipan? Så hvorfor ikke sammensætte dem i en kage. Den syrlige rabarber passer rigtigt godt sammen med en sprød og sød marcipan kagedej. Den her kage er utrolig nem og hurtig og lave, hvis du lige står og mangler en kage til kaffen i solen. Den smager lidt af kransekage med rabarber.

Ingredienser:

  • 400g rabarber
  • 2 spsk. brun farin eller mørk muscovado sukker
  • 150g marcipan
  • 1-2 æggehvider
  • 50g havregryn
  • 150g flormelis
  • 150g grofthakkede mandler

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Rens dine rabarber og skær dem i 1-2 cm tykke skiver.
  3. Vend rabarberstykkerne med brun farin eller muscovado sukker og læg dem i et smurt ovnfast fad.
  4. Riv marcipanen og bland den med de resterende ingredienser til en klistret masse i en skål. Hvis den er for tør så brug 2 æggehvider ellers hold dig til en æggehvide. Det kommer meget an på størrelsen på ægget og hvilken slags marcipan du bruger.
  5. Fordel smuldredejen ud over rabarberne, så den dækker hele fadet.
  6. Bag kagen i 20-25 minutter, indtil den er godt gylden.
  7. Spis den lun evt. med lidt creme fraiche eller vaniljeis til.
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s