Svampeburger med spicy guacamole

burger_2

Nu er jeg ikke så glad for søde bløde burgerboller, så jeg har afprøvet at lave en burger med portobello svampe i stedet for og det var helt sikkert en succes. Der var meget mere smag i svampene og mere fylde. Men det er jo en smagssag. Ja, og for dem der tænker på kulhydrater er den jo også med færre af dem.

Beklager billedet – det var ikke nemt at tage et godt billede inden den skulle spises…

Ingredienser (1 burger):

  • 1 mellemstor portobello svamp
  • 1 avocado
  • 1 tsk. sambal oelek (chili pasta – kan undværes, hvis man ikke er til det stærke)
  • Evt. saften fra 1 skive citron
  • Salt og peber
  • ½ rødløg
  • ½ peberfrugt
  • Evt. 1 salatblad
  • 1 skive ost
  • Ca. 150g hakket oksekød
  • 1 tsk. paprika

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Form kødet til en rund kugle med hænderne og mas den så flad på et skærebræt til en bøf. Drys med salt, peber og paprika og hak bøffen med en kniv på begge led. (Du hakker simpelthen bare kniven ned i kødet med ca. 0,5 cm mellemrum, så du får en masse riller i kødet på begge led.) Vend bøffen om og gentag på den anden side.
  3. Mos avocadoen og bland med sambal oelek, citron, salt og peber. Så er guacamolen klar.
  4. Skær løg i tynde skiver og peberfrugten i tynde strimler.
  5. Fjern stokken fra svampen og placer den med oversiden opad på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Når ovnen er varm, sæt så svampen ind i ovnen og bag den i ca. 5 minutter.
  7. Tørsteg (uden fedstof på panden) bøffen på en varm pande i ca. 2 minutter på hver side. Når du steger den på den 2. side så placer en skive ost ovenpå bøffen, så den smelter lidt mens den steger færdig.
  8. Så skal burgeren samles. Først sæt svampen på en tallerken med bunden opad (den med lamellerne), så dæk den med guacamole, løg, peberfrugt og evt. salatblad. Læg så bøffen ovenpå og så er der serveret.

Tips:

  • Server den med en salat, min variant af slaw med broccoli og fennikel, hjemmelavet pommes frites eller sødkartoffel fritter.
  • Jeg har valgt kun at have en svamp under (en underbolle), men du kan også sagtens have en svamp både under og ovenpå, så det ligner en ’rigtig’ burger.
  • Du kan også tilsætte tomat- og agurkeskiver, som du lyster, eller andre grønsager du normalt godt kan lide i den burger.
  • Prøv evt. med gedeost i stedet for almindelig ost ovenpå bøffen.
  • Den kan også laves som en vegetarvariant med kikærtebøf eller min version af en rødbedebøf i stedet for oksekød. Du kan enten laver den selv ellers prøv Nutanas udmærkede færdiglavet vegetarbøffer. Dem kan du varme/tilberede i ovnen sammen med portobello svampen.
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s