Roulade med squash og laks

grønsagsroulade_5

Her er en dejlig forårsroulade. Hvem siger roulader kun skal være en 80’er dessert… Den her er skøn som forret til fire eller som hovedret til to, sammen med en salat på en varm sommerdag. Min veninde lavede den til mig en dag og jeg har lavet den lige siden, men ændret lidt på indholdet alt efter humør og hvad jeg lige havde i køleskabet.

Ingredienser:

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt persille
  • 350g squash (ca. 1 stor squash)
  • 3 spsk. mel
  • 3 æg
  • Salt og peber
  • 200g smøreost (Philadelphia eller anden lignede ost)
  • 2 gule eller røde peberfrugt – skåret i strimler
  • 100g røget laks (du kan også bruge en rest af en bagt/steg laksefilet)
  • 1 håndfuld frisk basilikum

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Hak løg, hvidløg og persille fint.
  3. Riv squashen og pres al den overskydende væske ud af den. Det er vigtigt at være omhyggelig med at presse væden ud for, at rouladen ikke bliver for våd.
  4. Bland squash med løg, hvidløg og persille.
  5. Bland mel i.
  6. Del æggene i hvider og blommer.
  7. Bland blommerne i sammen med squashblandingen.
  8. Pisk æggehviderne stive i en anden skål.
  9. Vend forsigtigt først 1/3 af de stive æggehvider i blandingen. På den måde slår man ikke luften ud af hviderne når man blander det resterende i. Vend forsigtigt de resterende 2/3 af hviderne i.
  10. Smør blandingen ud på en bageplade bekædt med bagepapir til en stor firkant.
  11. Bag rouladebunden i 12-15 minutter til den er gylden i kanten. Tag den så ud og lad den køle lidt af.
  12. grønsagsroulade_2
  13. I mellemtiden kan du hakke den friske basilikum og blande det i osten.
  14. Når rouladen har kølet en lidt af (ca. 5 minutter), så smør osten på og placer peberfrugten ovenpå osten. Bred så laksen ud ovenpå peberfrugten.
  15. grønsagsroulade_3
  16. Rul rouladebunden med fyld fra den bredeste ende til en lang roulade.
  17. grønsagsroulade_4
  18. Spis den sammen med en frisk salat eller som den er til en forret.

Tip:

  • Man kan også erstatte basilikum med tomatpesto, eller erstatte peberfrugten med stegte skiver af squash, eller erstatte peberfrugten og laksen med frisk spinat og stege skiver af champignoner. Kun fantastien sætter grænser for fyldet.
  • Du kan også bruge ricotta i stedet for creme cheese.
  • Prøv med advocadocreme (eller guacamole) i stedet for creme cheese. 1 most advocado med enten 1/2 dl skyr eller creme fraiche, salt, peber, 1 tsk citronsaft og 1/2 tsk paprika.
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s