Sprøde knækbrød

knækbrød Da jeg fandt ud af hvor nemt det var at lave knækbrød og hvor meget bedre det smager end Wasa, så har jeg næsten altid hjemmelavet knækbrød i skabet. Du bestemmer helt selv hvilke frø og kerner du har lyst til, der skal i, eller brug det du lige har i skabet. Det er også en god snack om aftenen når jeg bliver sulten, i stedet for at ty til chokoladen.

Ingredienser:

  • 300g mel (jeg blander ofte 50/50 hvedemel og enten rugmel eller speltmel)
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. salt
  • 150g frø og kerner (jeg plejer at blande hørfrø, græskarkerner og solsikkekerner, men det er helt op til dig)
  • 1 tsk. spidskommen
  • ½ dl. koldpresset rapsolie (eller anden smagsneutral olie)
  • 2 ½ dl. vand

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Bland først alle de tørre ingredienser i en skål.
  3. Bland så olie og vand i og rør det godt sammen. Det bliver en lidt klistret masse.
  4. Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet (som passer i størrelse med en bageplade), drys det med lidt mel og læg så halvdelen af dejen på papiret. Tryk dejen lidt flad og drys med mel ovenpå dejen. Placer et nyt stykke bagepapir i samme størrelse ovenpå.
  5. Rul nu dejen ud til den fylder næsten hele papiret. Hvis den sidder for meget fast i papiret kan du godt drysse med lidt ekstra mel undervejs.
  6. Træk forsigtigt det øverste papir af.
  7. Skub nu lidt til kanterne med en kniv, så den ikke er tyndere i kanterne, for så kan den nemt blive lidt brændt.
  8. Skær dejen ud i den størrelse stykker du gerne vil have dine knækbrød, brug evt. en pizzacutter. Du skal ikke flytte på stykkerne, bare skære i dejen.
  9. Bag nu knækbrødet i 15-20 minutter indtil de er blevet let gyldne og ikke er bløde når du trykker på dem.
  10. Lad dem køle af på en rist mens du bager den anden halvdel.
  11. Bræk stykkerne fra hinanden og opbevar dem i en dåse.

Tips:

  • Du kan evt. drysse lidt cheddar over dejen inden du bager den, så får du en lidt gratineret ostesmag på dine knækbrød. Men de må endelig ikke være helt dækket af ost, bare en håndfuld pr. plade.
  • Du kan også lave dem søde og tilsætte 1 tsk. kanel og ¼ tsk. kardemomme i stedet for spidskommen.

knækbrød_2

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s