Friske asparges med tomater og gedeost

asperges_gedeost_1 Det her er en nem og farverig sommerret. De søde og sprøde asparges er gode sammen med de søde saftige tomater og den cremede gedeost. Det her en god forret eller tilbehør til en middagsret. Ingredienser:

  • 1 bundt asparges
  • 10-12 cherry tomater (helst solmodne blommetomater eller lignende, men du kan også godt bruge almindelige cherrytomater)
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 50g gedeost (brug helst en blød cremet gedeost, som kan smuldres, men du kan også bruge en gedeosterulle, som skæres i små tern)
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 225 grader
  2. Knæk enden af dine asparges. Tag fat i enden og næsten i toppen af aspargesen. Der hvor den knækker, er der hvor den er frisk til. Den del af enden der er knækket af er det tørre, der skal kasseres.
  3. Placer asparges i et ildfast fad.
  4. Skær cherrytomaterne i halve på langs og læg ned i fadet til dine asparges.
  5. Hæld lidt olivenolie ud over og drys med salt og peber.
  6. Drys gedeosten ud over i små klumper.
  7. Sæt fadet i ovnen i ca. 4-6 minutter. Dine asparges skal stadig være sprøde.

Tip:

  • Du kan også grille dine asparges på grillen om sommeren. Vend dine asparges i lidt olivenolie og grill dem ca. 1-2 minutter på hver side. Pas på de ikke bliver helt sorte. Læg dem på et fad og drys gedeosten ud over, samt lidt salt og peber. Osten når nok ikke at smelte, men det smager stadig godt sammen.
  • Du kan også lade vær med at grille eller bage retten og skære asparges ud i mindre stykker og spise det som en let salat som tilbehør eller forret.
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s