Mini-jordbærtærter med marcipan

mini_jordbærtærter_1

Nu der er danske jordbær i butikkerne er det vist blevet tid til en dejlig jordbærtærte. Her har jeg valgt at lave mini jordbærtærter, så det bare er en lille hapser. Du kan vælge at lave dem i mini-muffin forme, som jeg har gjort her eller i almindelige muffin forme. De er nemme at lave og flotte at servere i stedet for en hel tærte man skal skære af.

Ingredienser (ca 30-35 stk):

Marcipanbund:

  • 125 gram sukker
  • 2 æg
  • 150 gram marcipan
  • 100 gram mel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 100 gram mørk chokolade

Creme:

  • ½ pose vaniljecreme (brug evt. Maizena vaniljekagecreme)
  • 2½ dl mælk
  • ¼ L piskefløde
  • ½ stang frisk vanilje (kan undlades)
  • 1 tsk. sukker (til vaniljen)
  • ca. 400g friske jordbær – blomsten fjernes og jordbær skæres i halve

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Start med cremen, da den skal stå på køl. Så kan du lave bunden imens. Mælken og den halve pose vaniljecreme piskes sammen. Lad det stå på køl i minimum 2 timer.
  3. Pisk æg og sukker sammen til bunden.
  4. Bland mel og bagepulver i.
  5. Riv marcipanen og rør det i dejen.
  6. Til mini-muffin størrelse, så hæld ca. ½ tsk. dej i hver muffin form.
  7. Bag bundene i ca. 10-12 min. indtil de er gyldne i kanten.
  8. Den mørke chokolade smeltes over vandbad og smøres på de afkølede bunde. (For at lave vandbad så kog noget vand i en gryde, ca. 3 cm dybt. Når det koger, tag så gryden af varmen og sæt en skål med chokoladen over gryden. Det er vigtigt at skålen har en større diameter end gryden, for ellers kommer der damp og derved vand i chokoladen og det ødelægger den. Rør rundt i chokoladen til den er smeltet af dampen fra den kogende vand.)
  9. Piskefløde piskes i en tom skål, og vendes forsigtigt sammen med den stivnede vaniljecremen.
  10. Halver vaniljestangen og skrab de fine sorte korn ud af stangen ud på et skærebræt. Drys 1 tsk. sukker på skærebrætet og bland så de fine sorte korn med sukkeret med bagsiden af en kniv. På den måde skiller du kornene fra hinanden. Vend det i cremen.
  11. Når chokoladen er stivnet læg så 1 tsk. creme på hver tærtebund. Du kan evt. bruge en sprøjtepose, hvis du har sådan en, til at sprøjte cremen ud på kagebundene.
  12. Pynt dem så med de friske jordbær, som du har skåret halvt over. Eller hvis du kan finde små jordbær, så kan du sætte et lille jordbær, med bunden nedad, på hver tærte.

mini_jordbærtærter_2

Tip:

Du kan evt. lave bundene og cremen dagen før, hvis det er nemmere for dig, men opbevare dem seperat – bundene må ikke komme på køl, så bliver de bløde og cremen skal opbevares på køl. Vent med at samle tærterne til kort før de skal serveres. Det hele kan også laves samme dag.

 

 

Reklamer

2 thoughts on “Mini-jordbærtærter med marcipan

    • Hej Line

      De bliver lidt bløde, hvis du fryser dem, så det vil jeg ikke umiddelbart anbefale, men det kan godt lade sig gøre, hvis du er i tidspres.

      God fornøjelse :)

      Sidsel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s