Caprese salat aka italiensk tomatsalat

tomatsalat_1Efter en tur til smukke Torino får jeg lyst til at dele denne simple og meget velkendte salat opskrift med jer. Det skønne ved italiensk mad er nemlig gode råvarer og simple retter. Så kan vi alle være med og nemt få lækker mad på bordet. Prøv den her salat sammen som tilbehør eller som en forret.

Ingredienser:

  • 2 store solmodne tomater
  • 1-2 friske kugler mozzarella (prøv ikke at købe de billigste fra Netto, man kan faktisk godt smage forskel, især når det er til en salat)
  • En håndfuld frisk basilikum blade
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Skær både tomater og mozzarella i tynde skiver.
  2. Placer tomat- og mozzarellaskiver i et fint mønster på et fad.
  3. Placer de hele basilikumblade over salaten og dryp så olivenolien over, så der kommer lidt over hele salaten.
  4. Drys lidt salt og peber over salaten og så er den klar til servering.

Tips:

  • Hvis du savner lidt ekstra smag i denne ellers simple salat, så bland et finthakket hvidløg og ¼ tsk. sambal oelek (chili pasta – du kan også bruge en knivspids chilipulver) i olivenolien inden du hælder den over salaten.
  • I Italien drypper de også nogen gange lidt balsamico hen over salaten, for at give dem lidt ekstra syrlig smag.

tomatsalat_2

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s