Kødboller med kalv og spicy tomatsauce

Italienske-kødboller_3

Her er mit bud på italienske kødboller med spicy tomatsauce. Jeg kan godt lide når det er lidt krydret. Jeg har med vilje ikke valgt at man skal spise pasta til, da de også er gode til stegte grønsager, dampede broccoli eller bare fintskåret kål. De er ret hurtige og nemme at lave når man kommer hjem fra arbejde og alt efter hvor mange man er om dem, så er der også en god portion til dagen efter.

Ingredienser:

Fars:

  • 500g hakket kalv og flæsk (du kan også bruge hakket oksekød)
  • 100g revet parmesanost (helst friskrevet)
  • 1-2 fed hvidløg (finthakket eller presset i hvidløgspresser)
  • Salt og peber

Tomatsovs:

  • Lidt olie til at stege i
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 2 fed hvidløg (finthakket eller presset i hvidløgspresser)
  • 1 dl. hvidvin
  • 1 dåse hakkede flåede tomater
  • 1 spsk. tomatpure (ca. ½ af de små dåser)
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 2 tsk. sambal oelek (chili pasta – du kan skalere det op og ned alt efter smag)
  • Salt og peber
  • Evt. frisk basilikum til servering (ca. en god håndfuld hakket basilikum)

Sådan gør du:

  1. Skær løget i halve skiver.
  2. Skræl gulerødderne og skær dem i halve og så i skiver.
  3. Steg løget gylden i olien på en stegepande.
  4. Tilsæt hvidløg og gulerødder og lad det stege i 2 minutter ved god varme. Det giver lidt sødme til gulerødderne. Pas på at hvidløget ikke når at blive for mørkt, for så får det en ret bitter smag.
  5. Tilsæt hvidvin, hakkede tomater, tomatpurre, oregano og sambal oelek. Rør det godt sammen og lad det simre ved lav varme i ca. 10-15 minutter. Imens kan du lave kødbollerne.
  6. Bland alle ingredienserne til farsen. Det er nemmest at ælte det sammen med fingrene.
  7. Rul små kødboller med hænderne og placer dem på et skærebræt, så de er klar til stegning. Brug evt. en teske til at forme dem med.
  8. Smag sovsen til med salt, peber og evt. lidt ekstra sambal oelek.
  9. Tag sovsen af panden og hæld den midlertidigt over i en skål. Jeg vælger altid at blende sovsen med en stavblender for at få en lind og blød sovs, men det er helt op til dig. Du kan også sagtens bare bruge den som den er, hvis du godt kan lide at der er lidt tomat- og gulerodsstykker i.
  10. Hæld lidt olie på panden og brun kødbollerne på begge sider. De skal kun lige have til de er blevet pænt brune.
  11. Hæld så sovsen over kødbollerne og lad dem koge færdig i ca. 10 minutter.
  12. rys evt. lidt hakket frisk basilikum over sovsen når du server den.
  13. Server den sammen med pasta eller som jeg har gjort ovenpå tyndt skåret spidskål. Man kan også spise stegt blomkål til, hvor du skærer dem i små buketter og steger dem i lidt olie på panden.

Tips:

  • Du kan også placere kødbollerne i et ovnfast fad, når du lige har brunet dem på panden, så hælde sovsen over, drysse med revet ost og bage dem færdigt i ovnen i stedet. De skal have ca. 10 min. ved 200 grader.

Italienske-kødboller_1 Italienske-kødboller_2

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s