Blommechutney med lime og æble

blommechutney

Den her chutney er nem og kræver ikke så mange ingredienser. Den smager godt sammen svinekød, and og lam, fordi den både har sødmen fra blommerne og et lille kick af chili. Man er altid velkommen til at tilføje ekstra chili, hvis man godt kan lide det stærkt.

Ingredienser:

  • ½ kg blommer
  • 1-2 æbler (alt efter størrelsen – der skal være halvt så meget æble som blommer)
  • ½ dl vand
  • 1 tsk. Sambal Oelek (chili pasta)
  • 1 spsk. æbleeddike
  • Saften og skallen af 1 lime
  • 2-3 spsk. honning (afhænger af sødmen I blommerne)
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Halver blommerne og tag stenen ud.
  2. Skræl æblet, fjern kernehuset og skær det i store tern.
  3. Tilsæt alle ingredienserne, på nær salt og peber i en tykbundet gryde.
  4. Lad det koge let op i ca. 15-20 minutter, eller indtil blommerne er næsten helt kogt ud. Der må meget gerne stadig være et par blommestykker tilbage, det giver en bedre tekstur til din chutney.
  5. Smag den nu til med salt og peber, samt evt. lidt ekstra chili eller honning.
  6. En god chutney skal helst på skoldede glas mens den er varm og stå en månedstid inden den spises, men den her chutney er også god til at spise lige med det samme.

Tip:

  • Da der er rigeligt i den her portion kan du evt. hælde halvdelen på glas og lade det stå til næste gang du skal have vildt og spise den anden halvdel med det samme.
  • Man kan også spise den kold til ost og pølse på brødet, det giver list ekstra smag til osten og pølsen.
  • Brug den evt. til en fin værtindegave med et fint bånd omkring.

blommecutney

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s