Bagt blomkål med mandler

stegt_blomkål_1

Her er lidt nemt og lækkert tilbehør til fisk, kød eller som en del af en vegetarret. De ristede mandler giver retten lidt sødme og lidt knas. De bagte blomkål er let krydrede, som går godt til det søde blomkål.

Ingredienser:

  • 1 blomkålshoved
  • 1 spsk. smør
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. chilipulver eller cayennepeber
  • 100g mandler – fint hakket
  • Saft af 1 citron
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skær blomkålshovedet i små buketter.
  3. Rist krydderierne og mandlerne i et par minutter på en stor tør pande, så der dufter dejligt af krydderierne. Det åbner op for olierne i krydderierne, men pas på at mandlerne ikke bliver brændte. (Helst i en pande der kan tåle at komme i ovnen. Hvis ikke du har det kan du riste det hele på en pande først og så hælde det over i et ovnfast fad. Lad evt. fadet stå i ovnen mens den varmer op, så det er varmt når du skal bruge det.)
  4. Tilsæt blomkål og smør. Vend det rundt i krydderierne og mandlerne, lad det stege i 2-3 minutter, til de har fået lidt farve.
  5. Hæld citronsaften over.
  6. Sæt så stegepanden (eller det ovnfastefad med blomkålsblandingen) i den forvarmede ovn.
  7. Bag dem i ca. 10-15 minutter til de er godt gyldne.
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s