Broccoli lasagne med laks

lasagne_broccoli

Den her er et godt alternativ til en ‘normal’ fiskelasagne. Den er også god uden laks, som en grønsagslasagne. Ved at fylde den med broccoli får den lidt knas, den er fuld af smag og så er den også sund. Ja, lige bortset fra osten selvfølgelig. Du kan evt. vælge at bruge Philadelphia Light, det fungerer ligeså godt, hvis den skal være lidt sundere.

Ingredienser:

  • 1 broccoli
  • 1 stort løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 3-4 gulerødder (alt efter størrelsen)
  • En smule olie til stegning
  • Lasagneplader
  • 1 pakke Philadelphia ost
  • 1 dl. mælk
  • 1 tsk. revet muskatnød
  • Salt og peber
  • 200 g røget laks eller fersk laksefilet
  • 100 g. revet ost (mozzarella eller cheddar)

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skær løg fint og svits på panden i lidt olie i et par minutter, til de er gennemsigtige og let gyldne.
  3. Skræl imens gulerødderne og skær dem i skiver eller halve skiver, alt efter tykkelsen på guleroden.
  4. Tilsæt presset eller hakket hvidløg og gulerødder til løgene og lad dem stege et par minutter. Pas på hvidløget ikke brænder på, så bliver det nemlig bitteret.
  5. Smelt Philadelphia ost i en anden gryde og tilsæt mælk, muskatnød, salt og peber. Rør det sammen til en lind sovs.
  6. Skær stokken af broccolien. Læg broccolihovedet med den flade side (den hvor stokken var) nedad på skærebrættet, snit så med en stor kniv fra den ene side, så du får en masse tynde skiver.
  7. Hvis du bruger fersk laks, så skær skindet af og skær laks i små tern på ca. 1,5×1,5 cm.
  8. Så skal den samles. Hæld lidt af ostesovsen i bunden af et ovnfastfad. Dæk det med lasagneplader. Drys lidt af de stegte løg og gulrødder ud over lasagnepladerne, læg noget broccoli hen over så lidt af laksen og til sidst hæld så lidt af sovsen over. Dæk så med lasagneplader og fortsæt til der ikke er mere fyld. Sørg for at slutte af med lidt broccoli på det øverste lag.
  9. Husk der skal være nok fyld og sovs nok til flere lag, så de behøver ikke øse på. I et fad på ca. 25×35 cm fik jeg 4 lag.
  10. Drys osten hen over lasagnen og bag den i ovnen i ca. 25 minutter.
  11. Server den med en blandet salat til.

Tip: Du kan også bruge torsk i stedet for, hvis du foretrækker det.  

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s