Slaw med æble, fennikel og spidskål

slaw_med_æbler

Her er en frisk salat, som er god som tilbehør til fisk, kylling eller måske Pulled Pork. Den er et godt alternativ til en almindelig slaw og så er den lidt sundere med skyr i stedet for creme fraiche og/eller mayo. Bare rolig, den smager ikke ag skyr, da både sennep, honning og eddike er med til at give den mere smag og fjerne det lidt ‘tørre’ fornemmelse det godt kan have.

Ingredienser:

  • ½ spidskål
  • 1 fennikel
  • 1 æble (helst et madæble eller andet lidt syrligt æble)
  • 1 dl. skyr
  • 1 tsk. Dijon sennep
  • 1 tsk. honning
  • 1 spsk. æbleeddike (hvidvinseddike kan også bruges)

Sådan gør du:

  1. Skær spidskål og fennikel i tynde strimler. Man kan også sagtens bruge de små grønne blade på en fennikel, de giver bare ekstra smag til salaten. Hæld det i en skål.
  2. Skær æblet i halve, fjern kernehuset, skær det så i tynde skiver. Tilføj dem til salaten.
  3. Bland en dressing af skyr, sennep, honning og eddike. Vend det i salaten og så er den klar til at servere.

Tip: Her er nogle andre versioner:

Broccoli: Prøv evt. at erstatte spidskål med ½ broccoli skåret i tynde skiver. Læg dit halve broccoli med den flade side nedad, skær så med en stor kniv fra den ene ende af, så du får nogle fine tynde skiver.

Nektarin: Du kan også erstatte æble med 2 nektariner. Halver dem og fjern stenen, skær dem så  tynde skiver og tilføj dem til salaten.

Nødder: Hvis du savner lidt ekstra knas kan du tilføje lidt pande-ristede mandler, som du hakker groft og drysser over salaten, inden du server den.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s