Pekannøddetærte med en snert af lakrids

IMG_6549

Den her lækre nøddetærte er virkelig nem at lave, du kan sågar vælge at udskifte den hjemmelavede mørdej med en rulle købt tærtedej. Det er der ingen der opdager. Der er dog to små problemer med kagen – nødderne er lidt dyre og den er voldsomt vanedannende. Den har ikke en kraftig lakridssmag, men sammen med den mørke muscovadosukker får den en dybere smag, der gør at den ikke er alt for sød.

Ingredienser:

Mørdej:

  • 150g hvedemel
  • ½ spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 112g meget koldt smør
  • 3-4 spsk (ca. ½ dl) meget kold vand

Fyld:

  • 1,5 dl lys sirup
  • 140g mørk muscovadosukker
  • 50g smeltet smør
  • 1 tsk. vaniljesukker (eller kornene fra en halv ½ vaniljestang)
  • 2 æg
  • ¼ tsk. salt
  • 200g halve pekannødder
  • 2 tsk. lakridspulver eller 1 spsk. lakridssirup

Sådan gør du:

Mørdej (mindst to timer før den skal bages eller dagen før):

  1. Vælg en stor skål så der er plads til at få fingrene i dejen.
  2. Bland mel, sukker og salt.
  3. Tag så smørret ud af køleskabet og skær det hurtigt ud i små tern og bland det i melet med en gaffel. Det er vigtigt, at der stadig er et par klumper smør i dejen, det er det, der er med til at gøre den sprød.
  4. Hæld så en spsk. vand i af gangen til du lige præcis kan samle dejen. Du må endelig ikke ælte for længe, så smørret når at smelte og dejen skal ikke være klistret.
  5. Drys lidt mel på et stykke film og pak dejen ind i filmen.
  6. Stil dejen på køl i minimum 2 timer eller natten over. (Den kan holde sig ca. 2-3 dage på køl)

Fyld:

  1. Bland sirup, sukker, smør, vanilje, æg og salt i en skål og rør det godt sammen.
  2. Tilsæt de halve pekannødder.

Samle tærte:

  1. Tænd ovnen på 170 grader.
  2. Når du er klar til at bage tærten tager du først mørdejen ud af køleskabet når du har klargjort fyldet.
  3. Rul dejen ud på et meldækket bord. Brug endelig rigeligt mel, så den ikke klistrer fast til bordet. Vend dejen undervejs mens du ruller den ud, så den ikke når at klistre sig fast til bordet.
  4. Når den har den rette størrelse så fold først dejen på midten og så på midten igen så den er foldet til den kvarte størrelse. Placer så dejen i en smurt tærteform med spidsen af dejen i midten af formen. Fold den ud til halv størrelse og så til hel størrelse. Skub den forsigtigt ned i siderne med fingrene. Skær evt. det overskydende dej væk ved at køre bagsiden af en kniv langs toppen af tærteformens kant. Du kan også bruge det overskydende dej til at folde det dekorativt.
  5. Stik nogle huller i dejen med en gaffel så luften kan komme ud mens den bager, så kommer der ikke store lufthuller i dejen.
  6. Hæld så fyldet i dejen og sørg for, at det er godt fordelt på bunden med en spatel.
  7. Dæk kagen med sølvpapir og sæt den forsigtigt ind i ovnen uden at spilde – da fyldet er ret flydende.
  8. Bag den i 30 minutter. Fjern sølvpapiret og bag den i yderligere 25 minutter, eller indtil tærtebunden har fået en gyldenbrun farve i kanterne.
  9. Lad den køle lidt ned og server den som den er eller med en kugle vaniljeis til.

Tip:

  • Du kan også erstatte pekannødderne med mandler eller bruge halvt af hver, for at spare lidt på de dyre nødder.
  • Du kan også lave en dobbelt portion mørdej og fryse den ene halvdel ned. Så har du nemt en tærtedej klar til en tærte. Den skal bare optøes natten over i køleskabet eller et par timer på køkkenbordet.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s