Salat med rødbeder, æbler og peberrod

rødbede-æble-salat

Hvis du savner en let frisk salat, som tilbehør til fisk, kylling eller kød, så er den her salat nem. Den er lækker med de søde rødbeder, friske æbler og så får den lige et ekstra kick med lidt peberrod. Du kan evt. koge rødbederne dagen før du skal bruge dem, for at spare tid.

Ingredienser:

  • 300-400g rødbeder (2-3 stk. – alt efter størrelse)
  • 2-3 store æbler (ikke granny smith)
  • ½ bøtte friskrevet peberrod (ca. 25g)
  • 2 dl creme fraiche
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Kog rødbederne med skræl på i ca. 45 min. – 1 time.
  2. Når de kogte rødbeder er afkølet kan du nemt gnubbe skrællen af med fingrene. Tag evt. plastik hansker på, da man nemt får røde fingre af det.
  3. Skær rødbeder og æbler i tern på ca. 1cm x 1 cm.
  4. Bland en dressing af creme fraiche, peberrod, salt og peber. Hvis du godt kan lide det lidt stærkt, kan du evt. tilsætte lidt ekstra peberrod.
  5. Bland rødbede- og æbletern med dressingen og så er den klar til at servere.

Tip:

  • Den fungerer også fint som en vegetarret sammen med lidt brød.
  • Prøv evt. også med lidt gedefeta drysset i og lidt friske granatæblekerne drysset over.
Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s