Sprøde kartoffelrösti med porre

Rosti_porre(2)

De her kartoffelrøsti er et lækkert alternativ til den ‘almindelige’ kogte kartoffel, som vi ofte får som tilbehør til vores kød. Det tager selvfølgelig også lige lidt længere at lave, men det er klart det hele værd. Det hårdeste ved retten er at rive kartoflerne, men jeg foreslår du bruger bagekartofler, det gør det lidt nemmere. Der skal ca. 1 bagekartoffel per person.

Du kan også spise den vegetarisk med list stegte grønsager til eller en let salat og en krydret dressing.

Ingredienser til 1 person:

  • 1 bagekartoffel eller 2-3 mindre kartofler
  • ½ porre – hakket fint (erstat evt. med ½ løg)
  • 1 tsk. paprika
  • Salt og peber
  • 1 fed hvidløg

Sådan gør du:

  1. Skræl kartoflen og riv den groft.
  2. Sørg for at presse væden ud af kartoflerne så de kan blive sprøde.
  3. Bland så kartoflerne med løg, paprika, salt og peber.
  4. Varm olie på en pande og lav enten små rösti ved at lave en klat med en grydeske på panden eller brug en lille pande og lav en der fylder hele panden.
  5. Sørg for at mase fyldet godt ned på panden med en spatel, så den bliver kompakt og hænger sammen.Steg på hver side i 3-4 minutter, til de er godt gyldne.

Tip:

  • Spis evt. som tilbehør til et stykke laks eller en god bøf, sammen med en grønsalat eller nogle stegte grønsager (gulerødder, squash og løg).

Rosti_porre(1)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s