Hjemmelavet Myslibar

Myslibar(1)

Jeg er stor fan af Nigella og de her myslibar er så nemme og hurtige at lave. Prøv dem og så har du en lækker snack, når sulten melder sig om eftermiddagen. Du kan bruge lidt af det du har i køkkenskabet og så passer de sig selv i ovnen mens du laver aftensmad.

Ingredienser:

  • 1 dåse kondenseret mælk (kan købes i alle større supermarkeder og grønthandlere)
  • 250g havregryn
  • 75g kokosmel
  • 150g blandede frø (f.eks. græskarfrø, solsikkekerner, hørfrø og sesamfrø)
  • 150g nødder (f.eks. mandler, hasselnøddekerner, usaltede peanuts eller pistacienødder. Bland gerne to slags nødder)
  • ½ salt

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 125 grader og beklæd en bageform (23×33) med bagepapir (eller brug en smurt foliebakke).
  2. Bland alle ingredienserne i en skål og tilsæt den kondenserede mælk. Rør godt rundt til mælken har fordelt sig i blandingen.
  3. Fordel blandingen i bageformen og giv derefter blandingen et pres med dine hænder eller en spatel så den sætter sig sammen.
  4. Sæt bageformen i ovnen og bag i 1 time indtil den har fået en svag gyldenbrun overflade. Når blandingen er færdigbagt skal det køle af i 10-15 min. før du skærer de 16 barer ud. Skær først fire gange på langs og så fire gange på tværs.
  5. Lad dem så afkøle helt.

Tip:

  • Prøv evt. at dyppe bunden i smeltet mørk chokolade, når de afkølet helt, eller tilsæt 100g hakket mørk chokolade.
  • Hvis du savner lidt sødt, så erstat de 50g kerner og 50g nødder med 100g tørret tranebær eller rosiner.
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s