Hjemmelavet Bounty

Bounty(2)

Her er en af de hurtige og nemme snacks du helt sikkert godt selv kan lave. De smager bedre end dem man køber, syntes jeg personligt og så er det bare sjovere at servere nogle der er hjemmelavet. Du kan også nemt fryse noget af kokosmassen ned, så du nemt lige kan trylle en lækker snack frem når du får gæster – eller hvis det er fredag og de trænger til lidt ekstra lækkert!

Ingredienser:

  • 1 dåse kondenseret mælk (kan fås i næsten alle grønthandlere, Irma og Føtex)
  • 200 g kokosmel
  • Ca. 400 g chokolade 50-60% for at den får det rigtige knæk (evt. Toms mørke chokolade)
  • Evt. pynt

Sådan gør du:

  1. Bland mælk og kokos i en skål til en klistret masse.
  2. Tag en teskeskefuld fyld i hånden og form dem til små firkantede ’brød’. Sæt dem på bagepapir og sæt dem i køleskabet imens du smelter chokoladen.
  3. Hvis du har tiden til det læg dem i en bøtte der kan komme i fryseren. Når de alle er formet sæt dem i fryseren i mindst 3 timer. Det gør dem lidt nemmere at overtrække med chokolade, men det er ikke et must.
  4. Hak 1/3 del af chokoladen fint.
  5. Smelt den resterende 2/3 af chokoladen i en skål over vandbad. Det er vigtigt at skålen er større end diameteren på gryden for at der ikke kommer damp eller vand i chokoladen, for så bliver den ikke rigtig sprød når det stivner. Tag skålen af gryden når det er smeltet.
  6. Rør den hakkede chokolade i den smeltede chokolade indtil det er helt smeltet.
  7. Tag lidt kokosbrød ud af af gangen fra køleskabet eller fryseren og vend dem i chokoladen med en gaffel.
  8. Sæt dem på bagepapir indtil chokoladen er stivnet.  Pynt evt. med krymmel, revet hvid chokolade eller kokos.

Tips:

  • ‘Kokosbrødene’ kan holde sig ret længe i fryseren. Da der bliver ret mange, kan du vælge kun at overtrække nogle få med chokolade hver gang du vil spise dem og lade de resterende ‘brød’ ligge i fryseren. På den måde har du en hurtig snack eller dessert du kan servere, da du kun skal overtrække dem inden. Frys dem ikke ned med chokolade på, det gør chokoladen skør.
  • Pak evt. et par stykker i en cellofan pose lukket med et sødt bånd, så har du en fin værtindegave.

Bounty(1)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s