Nem bærtærte med hyldeblomstcreme

Hindbærtærte3

Den her frugttærte er en rigtig sommertærte og den er meget nemmere end du tror. Det står dig helt frit for at vælge lige de bær du bedst kan lide (eller dem det er til at få fat i) til at pynte dem med.

Ingredienser:

Bund

  • 150g smør (stuetemperatur)
  • 250g hvedemel
  • 60g sukker
  • 3-4 spsk. vand
  • Lidt smør til formen

Fyld

  • 2 bægre mascarpone (i alt 500g)
  • 1-1 ½ dl koncentreret hyldeblomstsaft. (Du kan evt. koge den lidt ind for at få en mere intens smag af hyldeblomst, men pas på det ikke buldrekoger og brænder på.
  • Revet skal af 1 usprøjtet citron (pas på kun at rive det gule af og ikke få det hvide med når du river citronen)
  • Saften fra ½ -1 citron, alt efter smag.
  • Ca. 600g bær. Du kan både holde dig til en slag eller blande flere forskellige slags, så som hindbær og blåbær.

Sådan gør du:

  1. Skær smørret ud i mindre stykker og smuldre det ud i melet med fingrene. Det skal gerne blive lidt ligesom havregryn.
  2. Når det er smuldret godt sammen tilsæt så sukker og lidt vand og saml hurtigt mørdejen til en fast masse.
  3. Smør en tærteform og fordel dejen i formen ved at brække den i små stykker og mase det ud i formen med fingrene, indtil hele formen og kanterne er dækket af et jævnt lag. Sørg for at ‘hjørnerne’ ikke er ekstra tykke i forhold til resten af bunden.
  4. Sæt tærtebunden tildækket i køleskabet i ca. 20 minutter.
  5. I mellemtiden kan du forvarme ovnen på 200 grader.
  6. Prik huller i mørdejsbunden med en gaffel, så luft kan komme igennem når den bager. Placer så et stykke bagepapir ovenpå bunden og fyld den med ris eller tørrede bønner. På den måde hæver bunden ikke for meget op.
  7. Bag bunden i ca. 10 minutter. Tag så bagepapiret med ris/bønner op og bag den i yderligere 5-7 minutter, indtil den er gyldenbrun i kanten.
  8. Lad den køle helt af mens du laver cremen.
  9. Pisk mascarponen luftig med hyldeblomstsaften, revet citronskal og citronsaft.
  10. Fordel cremen i den afkølede tærtebund og pynt med friske bær.

Tips:

  • Hvis du har lidt mørk chokolade – ca. 100g – så kan det godt anbefales at smelte chokoladen over vandbad, og smøre chokoladen ud på mørdejsbunden når den er kommet ud af ovnen. Hæld først fyld på når chokoladen er størknet. Det giver lige tærten et ekstra pift.
  • Man kan også sagtens lave en halv portion, hvis man har en mindre form.

Hindbærtærte2

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s