Afrikansk kylling peanut stew

peanutstew2

En dejlig brun, men også lækker cremet, efterårs- eller vinterret. Den luner og bringer glæde på en kold og regnfulddag, med dens mættende peanutsauce og søde kartofler. Den her ret bliver lavet i flere varianter både i Østafrika og Vestafrika – det er er simpelthen en af mine favoritter når jeg er på kontinentet.

Ingredienser:

  • 1-1 ½ kg kyllingelår (overlår, underlår eller en blanding)
  • 3 spsk. olie
  • 1 løg – skåret fint
  • 2 spsk. revet frisk ingefær
  • 6-8 fed hvidløg – presset/hakket
  • ½ kg søde kartofter – skrællet og skåret i store stykker af ca. 2-3 cm tykkelse (det kan udelades hvis man ikke kan finde dem eller erstattes med gulerødder)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • ½ L hønsebouillon
  • 2 ½ dl peanut butter (helst creamy og ikke crunchy – Irma har en øko version som er 99% peanuts, men andre kan også sagtens bruges)
  • 2 ½ dl ristede usaltede peanuts
  • 1 spsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt chili (eller 2 friske chilier, finthakket)
  • Salt og peber
  • Ca. 400g ris

Sådan gør du:

  1. Varm olien i en dyb stegepande eller wok.
  2. Tør kyllingestykkerne af i køkkenrulle eller et viskestykke, så de kan brunes ordentligt.
  3. Brun kyllingestykkerne på alle sider i den varme olie. Lad vær med at fylde for mange på, så hellere gøre det i flere omgange, på den måde sikre du dig at de de kan brunes ordentligt. Når de er brunet tager du dem af varmen og lægger dem på et fad, mens saucen gøres klar.
  4. Svits løg i olien til det er brunet. Tilsæt ingefær og hvidløg, steg i 1-2 minutter og tilsæt så de rå søde kartofler, som svitses lidt i olien og krydderierne.
  5. Læg nu den brunede kylling tilbage i panden, sammen med hønsebouillon, hakkede tomater, peanut butter, peanuts, koriander og chili. Bland det hele godt sammen.
  6. Lad det koge op, tilsæt lidt salt og lad det så simre i 1 ½ time – eller indtil kyllingekødet nemt falder af benet og kartoflerne er kogt igennem. Kig til det efter ca. 1 times tid.
  7. Kog i mellemtiden risene efter anvisning på posen, så de er klar når kyllingen er færdig.
  8. Smag saucen til med salt, peber og chili inden du serverer den.

Tip:

  • Hvis du vil, kan du tage kyllingestykkerne ud af saucen når den har kogt færdig, pille kødet af benet, for så at vende det i saucen igen. Jeg syntes det fungerer mindst ligeså godt at servere retten med kødet på benet.
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s