Nøddebund med brombærmousse

Brombærkage_5En lækker tærte inspireret af Lagkagehusets Christianshavnertærte, som jeg bare elsker. I kan tro den vagte glæde og forsvandt hurtigt! Du kan lave moussen med lige den slags bær eller frugt du bedst kan lide – rabarber, hindbær, ribs, solbær, blåbær, jordbær for bare at nævne et par stykker.

Ingredienser:

Nøddebunde

  • 4 æggehvider
  • 2 dl. sukker
  • 200g nødder (enten hasselnødder, mandler, pekannødder eller halvt af hver)

Hindbærmousse

  • 5 plader husblas
  • 500g brombær (gerne fra frost)
  • 1 dl. sukker
  • 1 stang vanilje
  • 100g hvid chokolade
  • ¼ piskefløde

Pynt

  • Friske bær og evt. lidt flødeskum.

Sådan går du:

  1. Tænd ovnen på 180 grader.

Nøddebund:

  1. Pisk hviderne stive mens du tilsætter sukker lidt af gangen. Husk når du pisker æggehvider, at der hverken i skålen eller på piskeriset må være nogen som helst vand eller andre rester, da det forhindrer hviderne i at blive stive. Vær tålmodig, det tager lidt før den bliver stiv. Den er klar når man kan vende skålen på hoved uden at det flader ud.
  2. Blend nødderne mellem fint. Du behøver ikke smutte mandlerne, hvis du vælger at bruge mandler.
  3. Bland forsigtigt 1/3 af nødderne i marengsmassen. På den måde slår man ikke luften ud af hviderne når man blander resten af nødderne i.
  4. Vend forsigtigt resten af nødderne i.
  5. Hæld dejen i en smurt springform.
  6. Bag den i 20-25 minutter. Prøv at lade vær med at åbne ovnen undervejs, for så kan den godt falde sammen.
  7. Tag den ud og lad den køle af.

Brombærmousse:

  1. Læg husblas i en skål med koldt vand i 10-15 minutter.
  2. I mellemtiden kog brombær i 2-3 minutter med et skvæt vand og vaniljekorn og stang. Halver vaniljestangen og skrab de fine sorte korn ud af stangen. Drys 1 tsk. sukker på et skærebræt og bland så de fine sorte korn med sukkeret med bagsiden af en kniv. På den måde skiller du kornene fra hinanden.
  3. Tag gryden af varmen og si saften fra i en skål, så du sir kernerne fra.
  4. Vrid vandet ud af husblassen og pisk det godt ud i den varme brombærsaft.
  5. Hak den hvide chokolade i en anden skål.
  6. Hæld den varme brombærsaft over chokoladen. Lad det stå et minut før du rør det rundt indtil chokoladen er smeltet. Lad det køle lidt ned på køkkenbordet.
  7. Imens pisk piskefløden til flødeskum. Den er klar når man kan vende skålen på hoved uden at noget falder ud, men pisk det nu heller ikke for meget, så det bliver til smør og får en sur smag.
  8. Vend 1/3 af hindbærsaucen i flødeskummen med en dejskraber. På den måde ’vender’ fløden sig til de andre ingredienser og man slår ikke ligeså nemt luften ud af fløden når man blander resten af hindbærsaucen i. Vend så forsigtigt den resterende 2/3 af saucen i fløden.

Samle kagen:

  1. For kanten af springformen med bagepapir eller husholdningsfilm.
  2. Hæld brombærmoussen over nøddebunden og sæt den på køl i min. 2 timer, men gerne natten over.
  3. Pynt kagen med. friske hindbær og revet hvid chokolade (brug den store på rivejernet).

Brombærkage_1 Brombærkage_2Brombærkage_6 Brombærkage_4

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s